طريقة عمل تتبيلة الشوى

-------------------------------------------

تتبيلة رقم 1

زبادي قليل الدسم أو منزوع / ملعقة صغيرة معجون طماطم / 2 فص ثوم / نص بصلة صغيرة / شوي زنجبيل / ملعقة صغيرة خل أو عصير نص ليمونة / كاري / هرد / فلفل أسود / ملح / هيل ناعم /

قرفة ( دارسين ) / بابريكا / تخلط المقادير كلها بالخلاط وتخمري فيها قطع الدجاج 6 ساعات والمقادير ترى انتي اتحكمي فيها على حسب كمية الدجاج ويشوى ويقدم

ساخناً


=============================


تتبيلة رقم 2


طماطمة / بصلة صغيرة / بقدونس / لبن منزوع الدسم / جميع انواع البهارات اللي موجودة عندك وملح وفلفل أسود / وبصل / ثوم / فلفل حار / زيت الصويا / وليمونة مقطعه بقشرها .


=============================


تتبيلة رقم 3

ربع كوب زبادى

ربع كوب شطه حاره

خليط من توابل مطحونه(كمون كزبره فلفل اسود هيل وقرفه مسمار بابريكا)

ملعقتين صويا صوص

عصير ليمونه -ملح -بصله مفرومه ناعم - 5 فصوص ثوم مدقوقين - ملعقتين معجون طماطم - ملعقه من صلصه باربكيو - ملعقتين مايونيز - ملعقه زيت

طريقه التحضير

تدق قطع الدجاج بالمدقه لتيين الانسجه وتكسير العظام تخلط كل مقادير التتتبيله وتنقع بها قطع الدجاج لمده من ساعه الى يوم كامل ثم تنفض عنها التتبيله

وتوضع على حله شوايه الغاز وتغطى وتترك لتحمر من الجنبين وتقدم مع صلصه الثوم


=============================


تتبيلة رقم4

شيش طاوق

ربع كوب من صلصه حاره -ملعقتين من صلصه طماطم -كمون وكزبره وبابريكا فلفل اسود وفلفل ابيض - خل وليمون وملح - زبادى - كركم - مسمار وقرفه وهيل مطحون

مايونيز - زيت -مسطرده - باربكيو - بقدونس وثوم وفلفل اخضر مفرومين

تخلط كل مقادير التتبيله

قطع طماطم وبصل وفلفل اخضر

اسياخ خشب او معدن

طريقه التحضير

تنقع قطع الدجاج قى التتبيله السابقه وتنقع لمده يوم كامل ثم تشك فى الاسياخ بالتبادل مع الفلفل والبصل والطماطم وتشوى
=============================


تتبيلة رقم 5

1 م ك مستردة-1م ك كاتشاب- 1م ك خل احمر ( ممكن خل ابيض بس الاحمر بيدي طعم احلي)- 2م ك صويا صوص- زيت زيتون (حسب الرغبة) - ملح - فلفل - بصل - ثوم - زعتر - ليمون

جوزة الطيب (اختياري


افرمي بصلتين مع 5 فصوص ثوم فرم نااااعم


وافرمي حزمة كزبره مع ليمونه كبيره طبعا تقشيري اليمون وتفرميهم فرم نااااعم


1 علبه لبن زبادي متوسطة الحجم مع 3 م ط مايونيز + 3 م ط من الخل + فنجان شاي زيت زيتون


وكمون وكزبره مطحونه + وفلفل اسود + ولومي مطحون + وببركه + وكركم + وقليل من ابزار الهنديه


ان وجد وكل الابازير مقدار 1 م ط وكلهم لخبطيهم في زبديه كبيره وبعدين حطي فيها الحم او الدجاج اما المده


فللدجاج ساعتين اما اللحمه فيفضل يوم كامل
===============



تتبيلة رقم 6

بصلة مفرومة ـ ثماني فصوص ثوم مفرومة ـ نصف قشرة ليمونة مفرومة ـ ربع كوب من عصير البرتقال ـ ملعقة فلفل أسود وعلبة روب

ملعقتا زيت زيتون وملعقتا ملح ـ ربع ملعقة زعفران مطحون