المقادير


علي حسب عدد الافراد

لحم بالعظم

ارز

عيش (خبر محمص بالفرن)

صلصه

طماطم

1 حبه طماطم

1 فص ثوم مدقوق ناعم

ملعقه خل 2 بصل

2ملعقه

سمنه


الطريقه


نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله

صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج

ثم نقوم بتسويه الارز

الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونبشر حبه الطماطم

ونضيفها الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي

النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره

من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3

اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل عليها حسب

الرغبه

ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا

اخضري

طبق غويط او صينيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته

ضعي الخبر في الصينية

اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز

الابيض ثم ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه

خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان

تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم قومي بتوزيع اللحمه

في الصينيه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند

ما يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3

ملاعق ثم ضفيهم الي الصينيه علي الوجه

مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصينيه

وتؤكل ساخنة

وبالهنا والشفا