المقادير:

نص كيلو سمك مقطع لمكعبات وبدون جلد او شوك طبعا

-نص كيلو جمبرى مقشر ومسلوق فى ماء لمدة 10 دقائق واسكبى ماء السلق

-نص كيلو قواقع او جندوفلى او بكلويز حسب الاسم فى بلدك

-كابوريا حبة واجدة او اكثر جسب رغبتك

-كاليمارى او سبيط يقطع حلقات مثل البصل الحلقات

-نصف راس ثوم مفروم ناعم

-نص كيلو طماطم معصورة ومصفاة من القشر والبذور

-زيت زيتون وزبدة

-ملح وفلفل اسود وقليل جدا من الكمون المطحون طبعا


طريقة التحضير :

1-لابد من مراعاة ان تستخدم اناء من الستانلس او الصاج او اى مادة فيما عادا التيفال او البيركس

2-يغسل الجندوفلى او القواقع جيداااوتخديها فى الحلة على نار قوية وتغطيها بلغطاء المحكم وتتركيها سوف

3-تصدر صوت فرقعة اتركيها ولا تخافى لانها الاصداف بتاعتها هتتفتح كى تخرج الرمل منها اتركيها 5دقائق

4-اشطفى الاصداف بلماء الجارى وانقليها فى طبق اخر

5-ضعى اناء على النار وضعى بة زيت زيتون وزبدة ثم ضيفى الثوم والقواقع ثم قليل من الماء وضعى بعد ذلك

6-الجمبرى وهو نظيف ومسلوق فى ماء ولابد من هذة الخطوة للتخلص من زفرة الجمبرى

7-ضيفى الكابوريا بعد تكسير ارجلها وضعى مكعبات السمك وحلقات الكليمارى او

السبيط او السيبيا او الحبار ضعى عصير الطماطم وتبليها بلملح والفلفل

والكمون

8-اتركيهم على النار حتى ينضج السمك والجمبرى وتقدم ساخنة مع الخبر البلدى وسلطة الطحينة او مع الخبز

9-الفرنسى او الصامولى او الكيزرالمحمص والمدهون بخليط من الزبدة والثوم ويجمل ببعض اوراق الكرفس او الكسبرة او البقدونس