بصوا بقى انا اول مرة اكتب موضوع هنا
فحقول طريقة الاكلة دى وعايزة تشجيع بالله عليكوا
استنوا بس
انتوا حتهملوا زى ما حقول ماشى يلا بينا

المقادير :

نص كيلو لحم كندوز صغير .

كوب بازيلاء خضراء .

كوب جزر مقطع صغير فى حجم البازيلاء .

كوب فاصوليا خضراء مقطعة .

2 بصله خضراء مقطعة .

جنزبيل طازج .

صويا صوص .

زيت .

ملح .

فلفل .




الطريقة :

لأن المطبخ الصينى يعتمد على التحمير السريع جداً فى زيت قليل ساخن جداً لدرجة التدخين ،

تقطع اللحم قطع صغيره جداً .

تسخن حوالى 3 ملاعق كبيرة زيت فى مقلاه عميقة لدرجة التدخين .

يوضع اللحم فى الزيت الساخن مع التقليب السريع على النار لمدة حوالى 10 دقائق .

يرفع اللحم فى باقى الزيت الساخن .

توضع الخضروات مرة واحدة مع التقليب السريع لمدة 5 دقائق ، وهذه الطريقة تجعل الخضار مقرمش من الخارج وطرى من الداخل .

يضاف حوالى 5 شرائح من الجنزبيل .

يضاف الملح والفلفل .

يضاف ملعقتين صويا صوص .

يقلب الجميع ويضاف اللحم بعد رفع الخليط من على النار .

يقدم ساخناً مع الأرز الأبيض .

لو طلع طعمه مش حلو ابقوا قولوا لى علشان مطبخش تانى

وانا انى مش حاجى حاجة جنب ام سامى بس اهو بحاول