اسيكوا كده يارب تكونوا كويسين وعال العال
بصوا انا القاعدة وحشة علشانى هنا انا فكرت انى اعمل ملف كامل متكامل عن الاسماك يكون مرجع لينا احنا النجعاوية وده طبعا مش حعمله انا لوحدى واللى عايز يطلع جدع ويساعد ياريت يساعد

يلا بينا نبتدى

كيفيه اختيار البحريات عند شرائها :

البحريات بصفه عامه سريعة الفساد وافضل طريقه لحفظها فور خروجها من الماء هو قتلها فورا (عدم تركها للموت بالاختناق على فتره طويله) ثم غمرها بالثلج المجروش مع قليل من الملح الخشن ..... بعض الاسماك مثل التونه يفضل تصفيتها من دمها عن طريق غرز ابره من ظهر السمكه بعد المخ وقبل زعانف الجنب (وسط المسافه ) ثم تعليقها فى وضع معكوس حتى تنهى النزيف

عند شرائك البحريات :
يراعى الاتى

1- العين براقه وليست مغطاه بسحابه بيضاء
2- الخياشيم لونها احمر دموى داكن وليس بها اى مخاط
3- جسم السمكه متماسك ومشدود وليس طرى ومتهدل
4- جسم السمكه لامع ( وهو ناشف وليس مبلل بالمياه )
5- عند الضغط على جانب جسم السمكه باحد الاصابع ثم تركه لايترك علامه مؤقته على جسم السمكه
6- بطن السمكه ناشف الى حد ما (متماسك ) وليس طرى او منفوخ
7- الجمبرى (الروبيان ) يضاف الى السابق ان يتم حمله من الشوارب ويجب ان تكون متماسكه مع جسم الجمبرى
8- الكابوريا والسرطانات بصفه عامه لا تصلح للتجميد ويجب عدم شرائها مجمده
9- المحاريات تكون مغلقه وصعب فتحها باليد
10 -الكاليمارى والسبيط لونه ابيض ثلجى او شمعى وليس بلحمه اى احمرار وكذلك العين براقه
وليس له اى رائحه سوى رائحه البحر


التنظيف ... بخلاف ما يعلمه الجميع هناك عدة اشياء يجب مراعتها :

1- التقشير يتم بسكينه عريضه وثقيله وذات تخانه ( سمك )كبير وليست حاده وطبعا فى اتجاه عكسى من الذيل لاعلى مع مراعاة ان تكون السمكه مفروده
2- يجب التخلص تماما من تجمعات الدم الملاصقه للعمود الفقرى للسمكه ويمكن استخدام فرشاه اسنان meduim للمساعده
3- بعض الاسماك مثل الهامور بانواعه والنواجل والكوشر ...الخ ..لها جلد سميك عند طبخ السمكه يتسبب فى تقوس جسم السمكه نتيجه الشد وبالتالى يجب تشريط الجلد بشكل متوازى بسكينه حاده ولا يصل التشريط الى اللحم ولكن نكتفى بطبقه الجلد فقط ( ملحوظه : فى فقره قادمه سيتم ذكر اسباب تشريط اللحم نفسه ) ويكون التشريط متقارب بالشكل /////

الغسيل :... ايضا بخلاف ما يعلمه الجميع اود ان اضيف لمن لا يعلم ....

اضافه عصير الليمون وقليل من الخل الابيض والدقيق الابيض ( يذاب جيدا ) الى ماء غسيل السمك يساعد على التخلص من اى روائح او زفاره ... ويظل السمك فى هذا الماء لمدة 15 الى 20 دقيقه ثم يدعك بهذا الماء ثم يشطف جيدا بماء نظيف ويرفع الى مصفاه لتصفية المياه عن اخرها

التتبيل ( التمليح )
هناك مكونات الى حد ما اساسيه فى تمليح البحريات (بخلاف بعض الاساليب المتطوره لانواع مبتكره من الشيفات على مستوى العالم ) ..

1- ملح الطعام
2- الفلفل الابيض المطحون
3- الكمون
4- الكسبره الناشفه المطحونه
5- الثوم المفروم
6- الفلفل الاخضر الرومى (مفروم )
7- الخردل ( المسطرده )
8- نوع من التوابل يسمى .. كبابه صينى ..