لمقادير

1/2كوب برغل
11/2كوب ماء مغلى
2معلقه كبيره كزبره جافه
2معلقه كبيره كمون
1معلقه صغيره قرفه مطحونه
3معلقه كبيره زيت زيتون
1/2كوب صنوبر
1/2كوب لوز مبشور
1بصله كبيره مفرومه
2فص ثوم مفروم
1معلقه كبيره نعناع جاف
1/4 كوب زبيب
1فخد ضان مخلى مع ترك عظم الموزه
1معلقه كبيره عصير اليمون
1كوب مرق لحم


الطريقه

يضاف الماء المغلى الى البرغل فى وعاء ويغطى ويوضع فوق نار متوسطه لمده 25دقيقهثم يبعد عن الحراره ويترك جانبا لمده 10 دقائق ثم يرفع من الماء

تحمص الكزبره الناشفه والكمون فى قليل من الزيت
يحمر البصل فى معلقتين من الزيت لمده 5 دقائق ثم يضاف الثوم ويقلب حتى ياخد الون الذهبى ثم تضاف القرفه والزبيب والصنوبر والنعناع الجاف

يقلب البرغل فى وعاء مع خليط البصل ويضاف نصف كميه الكزبره والكمون واللوز والصنوبر وتتبل باالملح والفلفل

يتبل الفخد باالملح والفلفل ثم يملا باالحشو وتربط بخيط سميك حتى تغلق جيدا لكى نحافظ على الشكل العام للفخده

توضع الفخده وتحمر فى مقلاه كبيره ساخنه جيدا من كل الجهات وتوضع فى فرن ساخن لمده ساعه
يضاف عصير اليمون والمرق الى الصينيه ثم الباقى من خليط الكزبره والكمون
يقطع الحم الى حلقات ثم يغطى بصلصه الكزبره والكمون
تقدم مع فاصوليا خضراء سوتيه بزيت الزيتون مع حلقات الثوم