الكبـــــــــده بالجـــــــــــــزر
المقـــــــــــــــــــــ ـادير
500 جرام كبده مقطعه قطع صغيره
2ثمرة جزر مبشور
2ثمرة بصل مبشور
2 قرن فلفل حامي
1 ليمونه
3 معلقه زيت نباتي
1 معلقة خل
ملح وفلفل اسود (المقدار حسب الرغبه )
معلقة معجون طماطم صغيره

طريقـــــــــــــــــــــ ــــة التحضير
1- نضع الكبده في طبق ونضيف اليها الملح والفلفل الاسود و نعصر عليها الليمون ونتركها في التتبيله علي الاقل 5 دقائق
2- نحضر صنيه اوطاسه واسعه ويفضل التيفال ونضع فيها باقي المكونات (الجزر/ البصل / الفلفل الحامي / الخل / معجون الطماطم / الزيت ) ونقوم بتشويحهم علي النار حتي تزبل الخضراوات ثم نضيف الكبده ونقلب حتي يكمل سواها
يمكن ان نستبدل الكبده بكبد و اوانص الفراخ و في هذه الحاله نضع الاوانص قبل الكبده بقليل ونضيف فنجان ماء صغير

طريقــــــــــــــــة التقديم

1-يمكن ان تقدم مع المكرونه
2-او سندوتشات مع سلطة الطحينه او المايونيز و الكاتشب


و يا رب تعجبكم