المقادير:


عكاوى مسلوقة مشوحة ببصلة ثم تنزل على الجريل.
ملعقتين اكل زيت ذرة
2 عدد طماطم .
2 قرن فلفل.
بطاطس محمرة.
صوص لحمة.
صوص كبدة.
توابل ( ملعقة صغيرة فلفل اسود- نصف ملعقة ملح – ربع ملعقة رش البرنس).




التحضير :


توضع العكاوي على النار في قدر كبير به ملعقتين من الزيت و التوابل (ماء + فلفل اسود+ ملح+ رش البرنس )و تترك شوي على النار بخلطها حتى لا تلتصق في قاع القدر


تخلط كل من صوص اللحمة و صوص الكبد و نضيفهم على العكاوي


تقطع الطماطم الى شرائح و الفلفل الى قطع و يضاف كل منهما الى العكاوي


عندما نلاحظ ان مقدار المرق بدأ يجف نضيف البطاطس المحمرة و نخلط و نخفف من النار حتى يتسبك الطبق جيدا، عندها نطفي النار على الطبق و يقدم ساخنا مع ارز و سلطة