طبق المكرونة النجرسكو


المقادير:

• كيس مكرونة أقلام.
• نصف دجاجة مسلوقة ومخلية من العظم ويفضل الصدور.
• 1/2 كوب جبنة موتزاريلا أو شيدر.
• 3 معالق كبيرة زبدة.
• 1/2 كوب كبير دقيق.
• 4 كوبايات لبن.
• ملح وفلفل.
• بيضة.


الطريقة:


1- هنسلق المكرونة وبعد كده نحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما تلزقش مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.

2- بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف إليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقي ذهبي بعد كده نضيف إليه اللبن تدريجيا مع التقليب المستمر لغاية ما يبقى قوامه سميك، بعد كده نضيف إليه الملح والفلفل الأسود ونشيليه من على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها في طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم مع بعض.

3- هنجيب قطع الدجاج المخلية ونضيفها إلى المكرونة ونضيف إليهم قليل من الموتزاريلا ونقلبهم مع بعض كويس.

4- هنجيب صينية فرن وندهنها بشوية بشاميل وبعد كده نحط فيها المكرونة والفراخ والموتزاريلا وبعد كده نغطي وش الصينية بطبقة من البشاميل.

5- هندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة ساعة إلا ربع وبعد كده نخرجها ونحط على وشها باقي الجبنة الموتزريللا أو الشيدر وندخلها الفرن تاني لمدة ربع ساعة أو لغاية ما لونها ما يبقى ذهبي نخرجها ونقطعها ونحطها في طبق التقديم.

وبألف هنا وشفا