انا كنت بعمل الكيكة دي من زمان بس نسيت الطريقة وبجد وحشتني اوي واخيرا بعد ما اتهريت تدوير عليها بالمنتديات والمواقع لقيتها اخيرا...

فياريت كل بنوية حلوة شملولة بالمطبخ تجربها معايا وتقولي رايها بطعمها
اما بالنسبة للصبيان فيحاولو بردو يطبخواا اه..... لان الطبخ بقى من شروط الجواز عند البنات اليومين دول

يلا ليكم المقادير وانا هجربها بكرة واقولكم





المقادير المطلوبة يا نجعاوية

- 5 بيضات.


- 5 فناجين سكر.
- 5 فناجين دقيق
- مقدار كأس شاي زبدة.
- خميرة.
- فانيليا.
- 200 غ مربى (النوع حسب الرغبة).


الطريقة والي مش فاهم حاجة يسالني بكرة بعد ما اكون جربتها :]

- يخُفق البيض مع السكر جيداً.
- نضيف إلى الدقيق ملعقة وسط خميرة، و 3 ملعقة طعام فانيليا وتخلط جيداً ثم نضيفه بالتدريج إلى خليط البيض والسكر، بعد أن ينُخل جيداً حتى يتخلله الهواء، ويخفق جيداً وبعدها نسيح الزبدة على نار هادئة ونضيفها إلى المزيج ونكرر عملية الخفق حتى يتجانس الخليط.
- نضع الخليط في صينية مدهونة بالسمنة ونترك قطعة صغيرة منه ثم نضيف إلى الصينية طبقة المربى.
نأخذ القطعة المتبقية من الخليط ونضيف إليها قليلاً من الطحين ثم نفتتها باستخدام النشارة فوق طبقة المربى.
نشعل الفرن من الأعلى في البداية حتى يشقر لون الكيك ثم نشعل الفرن من الأسفل لمدة خمس دقائق حتى تنضج الكيكة.
وصحتين،،،،اتصلوا قبل ما تكلوااا بالاسعااف عشان تلحق ما يمكن انقاااده



تحياااااتي نسيت اقولكم اسمها
اسمها الكيكة الفرنسية بس احنا بنسميها البانتزبانيا(مش عارفة ليه)بس بجد هتعجبكم