الخبز المضفر بالشكولاتة

حلو للفطار و للعشا و للرحلات و العصرونيات مع الشاى او النسكافيه
حلو للأولاد فى المدرسة كبديل صحى عن الكيك الجاهز و الحلويات اللى بيشتروها


الكمية دى مناسبة لعمل رغيف واحد

لعمل طبقة الشكولاتة

30جرام شكولاتة خام
55 جرام حليب
1 معلقة مائدة بودرة كاكاو
15 جرام دقيق
1.5 معلقة صغيرة نشا ذرة
15 جرام سكر
2 معلقة مائدة حليب مكثف محلى


لطبقة العجين

250 جرام دقيق
معلقة صغيرة جدا ملح
1 معلقة ضغيرة خميرة فورية
70 جرام سكر
1بيضة
100 مللى حليب
45 مللى كريمة خفق
15 جرام زبدة سايحة


الطريقة

حضرى طبقة العجين الأول
اعجنى المكونات كلها و طبعا تخلى الخميرة مع السكر الول و نقطتين ماء دافين (مش سخنين) لغاية ماتخمر
و بعدين تضيفيها على العجين
و الملح يضاف بعد اضافة الخميرة بشوية عشان مايبطلش عمل الخميرة

حطيى العجينة فى بولة مدهونة زيت
و ادهنى على وش العجينة زيت بسيط اوى و غطيها و سيبيها تخمر ساعة لغاية مايتضاعف حجمها

لما يتضاعف حجم العجينة اخبطيها بقبضة ايدك عشا تخرى شوية من الهوا
وذلك قبل اتمام باقى مراحل عمل الخبز



طبقة الشكولاتة

سيحى الشكولاتة فى حمام مائى دافىء
و اخلطى معاها باقى مكونات طبقة الشكولاتة

و افضلى قلبى لغاية ماتتجانس حلو جدا

افرديها على نايلون تغليف و سيبيها تبرد و غطيها




افردى بعد كده طبقة العجين على شكل مستطيل
على سطح مرشوش بالدقيق و حطى علية طبقة الشكولاتة
بس كما بالصور

و ابدأى اطوى العجينة كما بالصور



افضلى اطوى و افردى بالنشابة زى ما الصور موضحة

http://tinypic.com/"][/URL]http://tinypic.com/"][/URL]http://tinypic.com/"][/URL]

اقلبى العجينة بزواية 90 زى الصورة و افردى و اطوى تانى
حوالى 4 مرات عشان تحصلى على تدرجات رخامية اكتر

بعدين شكلى العجينة على شكل ضفيرة
و حطيها فى قالب توست مدهون و مرشوش بالدقيق
سيبيها تخمر لمدة من 41 الى 50 دقيقة

http://tinypic.com/"][/URL]
http://tinypic.com/"][/URL]


طبعا تكونى مسخنة الفرن

يرش وجه العجينة بالسكر السنترفيش قبل الخبز لو حبيتى اضافة السكر

تخبز فى حرارة 170
لمدة 35 الى 40 دقيقة

ملحوظه

ممكن اضافة زبيب للعجينة لو تحبى
و ممكن اى مكسرات كمان

ممكن تزين بصوص الشكولاتة البيضا بعد ماتخرج من الفرن و الف هنا على قلوبكم