أصابع الليمون






للكرست او العجينة الخارجية

8 معالق مائدة زبدة
1/4 كوب سكر
ظرف فانيليا
رشة ملح
1 كوب دقيق

الحشوة

1 كوب سكر
3 معالق مائدة دقيق
3 بيضات
بشر ليمونة اضاليا كبيرة او 3 ليمونات عاديين
1/2 كوب عصير ليمون مصفى

سكر بودرة للتزين و ده اختيارى


طريقة عمل الكرست او الطبقة الخارجية

سخنى الفرن

و حضرى صينية تارت و يفضل اللى قاعدتها متحركة

امزجى الزبدة و الملح و السكر و الفانيليا
ثم اضيفى الدقيق و امزجى ىجييدا و افرشى العجينة فى القالب

ولا تنسى ان تجلى جزء من العجينة عالى من الحواف

دخلى القالب فى الثلاجة 15 دقيقة

او لغاية مايجمد كويس

افردى ورقة زبدة فى القالب و حطى فيها شوية فول او لوبيا عشان يمنعوا العجينة تنتفخ و انتى بتخبزى (ولا يؤكل اى من هذه الحبوب و لكن ممكن الإحتفاظ بها لعملية خبز اخرى)

تخبز فى الفرن 20 دقيقة

و طلعيها بعد كده


الحشوة

امزجى الدقيق مع السكر كويس
اضيفى البيض و عصير الليمون و البشر بتاعه

و اخفقى كل ده كويس

صبى الحشوة على الكرس المخبوز و يدخل الفرن تانى لمدة

20 دقيقة او لغاية ما تحسى ان الحشوة جمدت

تخرج من الفرن و تهدأ خالص

ثم تقطع و ترش بالسكر البودرة لو حبيتى