بسكوت الذرة بالكرز المجفف


[IMG]http://www.bakingobsession.com/wordpress/wp-content/cornmeal-cranberry-******s1.jpg[/img]

البسكوت ده مش مسكر اوى فا اللى بيحب الحاجة تكون مسكرة ممكن يرشه بالسكر البودرة قبل التقديم


المكونات

1كوب دقيق ذرة
2 كوب دقيق متعدد الإستعمالاات
معلقة صغيرة بيكينج باودر
1/2 معلقة صغيرة ملح
3/4 كوب زبدة
2/3 كوب سكر
ظرف فانيليا
2 بيضة
بشر 2 برتقالة
1/2 كوب كرز مجفف مقطع صغير(ممكن الإستعاضة عنه بالزبيب و لكنه لن يكون بلذوعة الكرز)

الطريقة

فى بولة متوسطة قلبى الدقيق و دقيق الذرة و الملح و البيكينج باودر
فى بولة اخرى افركى السكر مع بشر البرتقال جيدا
فى بولة اخرى اخفقى الزبدة جيدا و اضيفى السكر تدريجيا حتى يصبح المزيج هش
ثم اضيفى الفانيليا و البيض مع الخفق
اضيفى بعد كده المكونات الجافة السابق خلطها ولكن واحدة واحدة و بسرعة خفق منخفضة
اضيفى الكرز بعد ان يكون العجين متجانس تماما
افردى العجينة على ورق زبدة يكون مرشوش بالدقيق و ابرميها مشكلة اسطوانة و اتركيها فى الثلاجة ساعتين
سخنى الفرن و افردى ورق زبدة فى صوانى الخبز
اقطعى الإسطوانة الى ترنشات بسمك 1/2 سم
و اخبزيها من 12 الى 14 دقيقة
و هى مش بالضرورة يكون لونها محمر عشان تكون استوت
تبرد على رف سلك قبل التقديم
و ترش بالسكر البودرة اذا كنت من هواة الحاجة المسكرة