]

لمكونات: ديـك رومى متنضف ومغسول جيدا بالدقيق والملح والخل..

كوب كبير عصير برتقال

بشر 3 برتقاله

بشر ليمون

ملح

فلفل

قرفه

حبهان

قرنفل

بشر قليل من جوزة الطيب

شبت مفروم

بقدونس مفروم

فلفل ألوان مقطع شرائح رفيعه


2 فلفل حار

طريقة التحضير:-

هاتى صينيه كبيرة وضعى كل المكونات السابقه وإخلطيها كويس ببعض وإحرصى على أن يكون عصير الليمون والبرتقال وبشر قشرهم يكون كتير عشان

الطعم يبقى أحلى


- إحشى الديك بالخلطه دى وتبليه كويس من برة كله ودخليه الثلاجه لمده 4 ساعات عشان يتشرب من طعم المكونات السابقه..

- ربطى الديك بدوباره كويس عشان مايفكش من بعضه وحطيه فى صينيه كبيرة وغويطه وحطى فى الصينيه خليط من الخضار المقطع مثل بطاطس او

كوسه + جزر حسب الرغبه.

- وحطى عليهم الديك وإسقيه بالماء ودخليه الفرن لمده 3 ساعات وكل ما يحتاج ماء إسقيه لإتمام عمليه السواء..

- ولما يستوى قدميه ومعاه محشى ورق عنب... وبالهنا والشفا