بسم الله الرحمن الرحيم
لقيت طريقة لعمل صنية البطاطس بطريقة مبتكرة
حبيت اعرضها كليكم لو تحبوا تجربوها
نبدأ

لعمل صنية بطاطس متوسطة

تكفى من 4 الى 5 افراد

المقادير

1 - 5 الى 6 بطاطس

2- 4 بصلات متوسطه

3 -3 كوب طماطم كبير ويارت تكون

محفوظة

4 -ملعقة خل كبيره او ليمونه متوسطة

الحجم

5 - 2 ملعقة كاتشب كبيره

6 - قرفه حسب الحاجه ولاكن يفضل

وضعها ضرورى جدا

7 - ملعقة خل كبيره او لمونه متوسطه

8 - ملح

9 - فلفل اسود

10 - 2 فلفل رومى

11 - ملعقتين زبده

12 - ملعقة زيت ذره

طرريقة التحضير

1 - تقشر البطاطس وتغسل جيدا

بالماء ثم توضع فى اناء به ماء ساخن

وتسلق لمدة 15 الى 20 دقيقة (تراقب

بالسيكينه الى ان تمر السكينه خلال

البطاطس بنوع ما من الصعوبه)

2 - يقشر البصل ويقطع انصاص حلقات

وبصله واحده تقطع قطع صغيره

3 - يقطع الفلفل الى قطع صغيرة

الحجم

4 - نضع الصنيه على النار وبها الزبده

والزيت حتى يسخن

5 - نضع كل البصل ويقلب جيدا حتى

يذبل

6 - يوضع كل عصير الطماط وتترك على

النار لتغلى لمدة 10 دقاق

7 - يوضع الكاتشب والقرفه والخل او

الليمون معصور طبعا والملح والفلفل

الاسود حسب الحاجه وتترك لمدة 15

دقيقة

8 - نشم الريحه واووووووو

9 - نصفى البطاطى من الماء بعد

السلق ثم تقطع طرنشات فى الصنيه

راسا

10 - يضاف الفلفل الرومى الجميل

11 - توضع بالفرن لمدة 15 دقيقة الى

ان تنضج