يا مراااااااااااحب
ازيكو يا اهل النجع
انا جيت و معايا البسبوسه

المقادير
1 علبه قشطه
2 علبة القشده من السميد و يفضل السميد الخشن ( تستخدم علبة القشطه الفارغه في قياس السميد )
2\1 علبة القشطه سكر بودره
فنجان جوز هند
فنجان زبده او سمنه سائله و يفضل السمنه
1 ملعقة صغيره بيكنج بودر
1 ملعقة فانيليا
4\1 ملعقه صغير بيكربونات الصودا و هذا حسب الرغبه

الطريقه
تفرغ علبة القشطه في اناء عميق
نضيف السميد و ذلك باستخدام نفس علبة القشطه
نضيف فنجان جوز الهند و البيكنج باودر و الفانيليل وو السكر المطحون و و بيكربونات الصودا و نخلطهم قليلا
اخيرا نغلي السمنه او الزبدة علي النار و نضيفها مباشرة علي المقادير السابقه ثم نترك العجينه ترتاح ( ثلاث دقائق و هذا ضروري ) لكي تشرب حبات السميد السمن او الزبد
في نفس الوقت نسخن الفرن علي درجه حراره 180 و تدهن صينيه بطبقه من الزبدة ( علي ان تكون الصينيه صغيره و ومناسبه للكميه المذكوره اعلاه )
بعد مرور 3 دقائق نقوم بفرد العجينه في صينيه ثم نقطعها طوليا و عرضيا بطرف السكين بخفة حيث تصنع 9 مربعات ثم نرص حبات اللوز علي كل مربع
ندخل الصينيه الفرن لمدة 15 دقيقه او حتي تحمر اطرافها و الوجه
و عند اخراجها نسقيها القطر (( الشربتا يعني هههههههه ))

و بالهنا و الشفا
و عدو الجمايل يا نجعاويه