المقادير:
نصف كيلو بطاطس
ثلث كوب زيت زيتون
3 فصوص ثوم

بشر ليمونة+عصيرها
ملح وفلفل وروزمارى (او كمون او زعتر)

التحضير:
تقشر البطاطس وتقطع مثلثات

الطبخ:
تسلق البطاطس 7دقائق
وتوضع فى صينية ويرش عليها الزيت والثوم المقطع +الملح والفلفل
ثم توضع فى الفرن(تحت الشواية) من 15الى20دقيقة
نخلط عصير الليمونة مع الملح والروزمارى
ثم نضع هذا الخليط على البطاطس بعد خروجها من الفرن

ملاحظات:
الاطفال يفضلونها بالكاتشاب (وبدون وضع الخليط عليها)
اما الكبار يفضلونها بالصوص الحار