طريقة عمل النجرسكو


المكونات
-----

كيس مكرونه فرن أو مكرونه شرائط

كيلو صدور فراخ مخليه و مسلوقه ومقطعه قطع صغيره و متشوحه في معلقة سمن

4 معالق كريمه لباني

مشروم مسلوق و مقطع او علبة مشروم

جين موتزريلا

جبن رومي مبشور

جبن بارميزان

لوز محمر للتزويق

-
مكونات البشاميل

---------

6 معلقه دقيق

6 كوب لبن

2 معلقه كريمه لباني

2 معلقه سمن بلدي


طريقة البشاميل

---------

- يسيح السمن و يقلب الدقيق مع التقليب المستمر الي ان يصفر لونه وننزعه من علي النار

- ثم نضيف اللبن مع التقليب المستمر حتي لا يكلكع الي ان يتجانس كل المقدار سويا
- نضيف الملح و الفلفل نرجعه علي النار و نضيف الكريمه اللباني مع التقليب المستمر

الي ان نحصل علي السومك المطلوب


---

طريقة اعداد الطاجن
-----------

- نسلق المكرونه ثم تصفي من الماء و تشطف بالماء البارد

- نحضر طاجن بيركس و نقوم بدهنه بمعلقة سمن

- نقلب المكرونه بمعلقة سمن ثم نضعها بالطاجن

- ثم نضع الباشميل ونصف مقدار الجبن الرومي والمتوتزريلا وجبن البارميزان و المشروم والفراخ ونقلب كل المقادير مع بعضها ثم نضع علي الوجه باقي الجبن وباقي الكريمه اللباني وندخلها الفرن الي ان يحمر وجهها تخرج و تذوق بالمشروم و اللوز المحمر

وبالهنا والشفا