المقادير:


• كيلو شرائح فيليه كندوز.


• 2 معلقة بهارات.


• ملح / فلفل.

• نص كوب خل.


• شرائح من اللية الضاني "علشان تديها طعم".


• بصل مقطع مكعبات.



الطريقة:



هنحط شرائح اللحمة في حلة "بايريكس" ونتبلها بالملح والفلفل والبهارات ونحط عليهم البصل.







• نحط عليها شرائح اللية علشان تعطي رائحة وطعم حلو وبعد كده هندخلها الفرن.






• بعد ما تخرج من الفرن نشيل اللية من عليها.







• نحضر طاسة ونضع فيها زيت ونحط عليها الشاورمة التي خرجت من الفرن ونقلبهم مع بعض...وبعد كده نجيب عيش شامي كبير وندهنه سلطة طحينة ونحشيه بالشاورمة ونقفل رغيف العيش جيدا.





• نحضر طاسة وندهنها زبدة ونحطها على النار ونضع الرغيف في الطاسة لغاية ظهره ما يحمر وبعد كده نقلبه على وشه علشان هو كمان يحمر.






• نحضر طبق التقديم ونقطع الرغيف نصفين ونزينه بالبقدونس والطماطم.






هذا هو الشكل النهائي لطبق "الشاورمة على الطريقة التركية" وبالهنا والشفا...