ارز بالباشميل:


الطريقه:


أولاً -نسلق دجاجة في ماء مع اضافات ( ملح وبهارات وووو ... اللي تحبي )

بعدين ننسر الدجاج
ونحطها في شوي زيت
نضع البصل والثوم والفلفل الرومي ( حسب الرغبة )
ثم نضع طماطم مفرومة ( واحدة كبيرة ) + مع 2 ملعقة أكل صلصة


ثانياً -
نجيب 3 باذنجان وسط يقطع شرائح كبيرة أو دوائر ( حسب الرغبة ) ثم يقلى في زيت حار لحد ما يتحمر ..
كذلك 3 بطاطس وسط يقطع شرائح كبيرة أو دوائر ( حسب الرغبة ) ثم يقلى في زيت حار لحد ما يتحمر ..


ثالثاً -
نكون ناقعين الرز في الماء من البداية
ننقعه من 10 دقائق لربع ساعة تقريباً
في مرقة الدجاج نسلقه لحد ما يستوي ..


رابعاً -
نعمل البشاميل
وهو عبارة عن :
5 ملاعق زيت أو زبدة على النار ثم نضيف 4 ملاعق أكل دقيق نحركهم لحد ما يتجانسوا
ثم نضيف الحليب 2 ونص كوب كبير حليب (ممكن نذوب 6 ملاعق أكل حليب بودرة في كوبين ونص ماء نحرك الخليط جيداً )

ثم نضيف شوية ملح و2 ملعقة أكل جبن سائل
حركيهم كويس او بمضرب البيض على نار هادية لحد ما يمتزجوا
وبكدا يكون البشاميل جاهزززززززز

خامساً-

نجيب الصينية وندهن القاع بشوية بشاميل
ثم نضع شرائح البطاطس ثم الباذنجان
نضع الان نص كمية الرز الأبيض المسلوق
دلوقتى نحط خلطة الدجاج


ثم نضع الكمية الباقية من الرز بعدين شرائح البطاطس ثم الباذنجان ..
بعدين نصب عالي الوجه البشاميل
ممكن نضع جبنة موزاريلا
أو شوية بقسماط ( حسب الرغبة )



ودخليها الفرن تقريباً لمدة نص ساعة
ونفتح النار من تحت
أو لحد ما يتماسك البشاميل
بعدين نفتح الفرن من فوق
ونخليها لحد ما تتحمر



وطلعيها من الفرن
خليها تبرد شوي
بعدين قطعيها
وقدميها مع السلطة



ودى لأول رد