احبائي الكرام
في قسم المطبخ
سعداء بتواجدكم
واطلاعكم علي الموضوع

★معجنات اشكال والوان★

بسم الله الرحمن الرحيم نبدأ
العجينه






المقادير


3اكواب دقيق
3 ملاعق حليب بودرة
ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنج بودر
ذرة ملح
ملعقة او م ونص سكر
زيت زيتون او زبدة الى تحبيه
وماء او حليب للعجن

الطريقة

اولا ناخد الخميرة وتذاب فى نصف كوب ماء دافي مع السكر وتترك حتي تختمر وترتفع

خلط المقادير الجافه
نضيف الدقيق والملح والبكينج بودروحليب البودرة
ونخلطهم مع بعض

نضيف الزبدة / زيت ونفركها مع الدقيق
وهذه خطوة مهمه

لما الخميرة تترفع نضيفها علي الخليط السابق
ونخلط العجين يعنى كل ما كان العجن اكثر
بتكون اخف وتترك تختمر
ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة .

ملاحظة
اذا كانت العجين محتاجه ماء نضيف لها قليل
او نضيف حليب ونعجن به

وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب
واللون نستخدم ملون اى لون

الطريقه بالصور








تترك تختمر من نصف ساعه الي ساعه

ونبدء التشكيل



الــمــراوح







والحشوة
هنا كانت عبارة عن
لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات
بالطريقة العادية وضفت ليه زيتون
وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقه
نعملهم كور ونحشى بيهم المراوح
وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيها

الشكل النهائي