طريقه عمل القرصه الصفراء(المحوجه) بالطريقه الدمياطي






المقادير
كيلو دقيق
كيس واحدبيكنج باودر
حوالى كوبايتين ونص سكر
كوبايه زيت وكوبايه سمنه
تحويجه من العطار(وقولي للعطار عايزه تحويجه كيلو واحد او علي حسب الدقيق اللي هتعمليه كيلو اتنين براحتك د عشان يديكي التحويجه مظبوطه)


و
سمسم
وحبه البركه
وجوز هند عريض
و ذرة ملح



الطريقه
نقوم بنخل الدقيق جيدا في طبق بلاستك عميق ثم تضعي التحويجه وتنخليها برده ثم كيس البيكنج بودر وذره الملح
اضيفي كميه الزيت ملحوظه يكون ساخن مش قوي وثم ضعي السمنه ثم اضيفي السكر وحبه عسل اسود حسب الرغبه ملحوظه العسل الاسود بيغمقها شويه
قومي بعجن الخليط جيدا حتي يتماسك معك هو هيكون مش كتله واحد هيكون مفرفطشويه عادي جيبي صنيه افردي فيها العجين واضغطي عليها جامد عشات متكلكعش ثم بعد ذلك روشي السمسم وحبه البركه وجوز الهندعريض ثم اضغطي مره اخري العجين حتي يلتصق به السمسم والجوز وحبه البركه ثم قومي يتقطعها



ثم ادخليها الفرن علي درجه عاليه
وتطلعيها


وتترك لتبرد فى الصينيه بس مش تبرد قوي عشان متنشفش وتتكسر منك اولمتحسي ان الصنيه ممكن تمسكيها من غير متتلسوعي وتكون دافيه شويه قطعيها وقدميها فطبق التقديم وادعيلي



وبالهنا والشفا