السجق

نحمر حوالى 7الى 8 فصوص توم فى معلقه سمن

ثم نرش رشه فلفل اسود
ثم نضيف السجق((حوالي نصف كيلو))

ونصف الكوب ماء

ونتركه حتى النضح


طريقه تانيه للسجق

محتاجين لكوب صلصه طماطم

نحمر التوم ثم نضيف الفلفل الاسود ثم نضيف الصلصه

وحين الغليان نضيف السجق ونتركه

حتى النضج




ممكن كمان يتعمل بالبيض

نضع ملعقة سمن

نقطع عدد 3:5سجأات

نضعها ع النار
نفتح البيض 2:3حسب الرغبة والعدد

نقلب وتضع الملح والفلفل

وبالهنا والشفا