طريقة حفظ المشمش يا قمرات عشان لو حبينا نعمله عصير او مهلبية وبيكون لذيذ وجميل واجمل من قمر الدين الجاهز
1-نختار مشمش مستوي قليلا
2-ننظفه ونغسله جيدا
3-نقطعه ونضعه في اناء وعليه شوية ماء
4-ثم نتركه علي نار هادية مع المتابعة حتي يصبح متجانس
5-نتركه يبرد تماما
6-ثم نصفيه بالمصفاة ونضعه في اناء اخر ونتضعه علي النار يغلي واحنا متابعين ونقلب هي غلوة واحدة ونرفعه من علي النار
7-نتركه يبرد ونضعه في اكياس الحفظ بكميات مناسبة ونحفظه بالفريزر
8-عند الاستعمال يخفف بالماء ويضاف اليه السكر
وكل سنة وانتو طيبين
اللهم بلغنا رمضـــــــــــــــــان