المقادير



بداية( لكل رغيف حواوشى )هنعمله نستخدم له ( كوب دقيق ) يعنى مثلا 4 كوب دقيق هتديكى 4 أرغفة و هكذا ... كيس خميرة فورية ... محسن خبز و معجنات ... معلقة صغيرة بصل بودر ...معلقة كبيرة سكر ... ذرة ملح ... معلقتين زيت

لحشو الحواوشى : نصف كيلو لحم مفروم ... بصلتين مبشورين ... فلفل أخضر مبشور ...طماطم مقطعة قطع صغيرة ... معلقة زبدة أو زيت ... ملح و فلفل و بهارات


الطريقة



يخلط الدقيق مع باقى المكونات الجافة ( ذرة ملح ..محسن الخبز .. البصل البودر ) ثم تذوب الخميرة مع السكر فى كوب ماء و تضاف للدقيق و يعجن مع اضافة الزيت و اذا احتاجت العجينة ماء اكتر نضيف الماء قليلا قليلا حتى تصبح العجينة على شكل كرة و تترك الطبق ثم تخمر فى مكان دافئ ليتضاعف حجمها



تعجن اللحمة المفرومة مع البصل و الفلفل الاخضر و الطماطم و يضاف لها الملح و الفلفل و البهارات مع الزبدة أو الزيت



تقسم العجينة على عدد الارغفة



تفرد كل قطعة على الرخامة على شكل دائرة و توضع اللحمة المفرومة بالمنتصف



تطبق العجينة على اللحم وتبطط باليد بخفة حتى لا تخرج منها اللحمة أو يحدث بها ثقوب



يقلب رغيف الحواوشى على الوجه الأخر و يبطط بخفة مرة أخر ( و الطريقة دى بتخلى اللحم الفروم يتوزع على رغيف الحواوشى كله بالتساوى و كمان الأطراف يتكون متساوية و طرية و من غير كلكعة زى الجاهز بالظبط )



يخبز الحواوشى فى صينية مدهونة بالزيت بعد دهن الوجه بالزيت على درجة حرارة 200

و لأفضل النتائج بعد خروجه من الفرن يلف فى كيس بلاستيك ليحافظ على طراوته ثم يقطع