لمكونات

نصف كيلو طماطم مستديرة و جامدة

2 عود من الكرفس المفروم

1 م-ك خل

1 م-ك ثوم مدقوق

2 م-ص عصير ليمون

ملح حسب الرغبة

1 م-ص كمون

فلفل اسود و شطة حسب الرغبة

طريقة التحضير

يتم تقطيع الطماطم الي حلقات متوسطة السمك
ثم يتم خلط الثوم و الليمون و الخل جيدا
و يضاف الي الخليط الملح والفلفل و الكمون و الشطة
و من ثم تتبل حلقات الطماطم من الجانبين بالخلطة و يصب فوقها المتبقي من الخليط
توضع الطماطم المخللة بالكرفس في الثلاجة لحين التقديم
أكثر مده حفظ للطماطم المخللة هي 2 يوم
و تقدم بعد تزيينها بقليل من الكرفس
و بالهناء و الشفاء