دى اول اكلة صنية رز بالباشميل

{نقول مكوناتها}

{1} رز ابيض مستوى

{2}كبد وقوانص

{3} بصلة -فلفلة خضراء- نصف ليمونة

{4}ملح وفلفل اسود

{5}نصف كوباية دقيق - لبن- معلقتين سمن بلدى للبشاميل

{الطريقة}

نقطع الكبد والقوانص قطع صغيرة



وابشر البصلة واقطع عليها الفلفة الخضرا واضيفهم للكبد والقوانص
واتبلهم بالملح والفلفل الاسود واعصر عليهم الليمونة واقلبهم فى بعض كويس
واحطهم على النار ومعاهم معلقة سمنة بلدى وتقليبة وغطى وخليه يستوى على الهادى
هاتنزل مايتها وهتستوى فيها



بعد السوا نعمل الباشميل
نحضر الحلة ونضع فيها معلقين السمنة البلدى وعلى النار
ننخل الدقيق ونضيفه للسمنة ونقلب لحد مايتشربها ويصفر لونه







ونضيف اللبن الدافى على الدقيق ونقلب بسرعة ونوطى النار عشان متكلكعش مننا
ونظبط ملحها





كدة باقت جاهزة الباشميل نسبها تبرد وناخد معلقتين باشميل
ونقلبهم على جزء الرزاللى هنفرده فى الصنية



وبعدين نفرد الكبد والقوانص عليهم



ونغطيهم بباقى الرز



اجيب بيضة واضربها على باقى الباشميل اللى هنغطى بيه الصنية
ونفرد الباشميل على الصنية وندخلها الفرن



تدخل الفرن لحد وشها مايحمر حوالى ربه ساعة وتخرج








ايه رائيكم وعملت معاها فاصوليا بيضة وسلطة خضرة

ماتنسوش التقيم ياقمرات


نبدا فى الاكلة التانية وهى{ بطاطس بالكبد والقوانص}




{مكونتها}

{1} كبد وقوانص
{2}بطاطس مكعبات صغيرة
{3} طمطماية وبصلاية وفلفلاية
{4} ملح وفلفل اسود
{5}معلقتين زيت





ابشر البصلة واشوحها وانزل عليها بالطمطماية والفلفة
المقطعين صغير واقلبهم واحط ملحهم وفلفلهم وتنزل عليهك بالكبد والقوانص
ونقلب كويس عشان يندمجو مع بعض


ونغطى عليهم شوية ربع ساعة كدة على الهادى وبعدين نضيف لهم مكعبات الطاطس

ونسيبهم لحد السوا




وبعد السوا تقدم مع رز ابيض ولا بالشعرية والسلطة والمخللات

اوعو تنسو التقيم واستننونى لسة فى الاكلة التالتة

{ يتبع}