المقادبر


1 فرخة متوسطة الحجم مغسولة جيدا
ومقطعة الى 4 أو 5 قطع حسب الرغبة
( و يمكن استخدام الفراخ البانية أو المخلية )

2 بصله كبيرة مبشوره مع الملح و الفلفل

3 أو 4 حبات بطاطس مقطعة حلقات

2 فلفل رومى مقطعه صغير

2 جزرة مقعطه حلقات او انصاف حلقات

1/2 ليمونه كبيرة أو ليمونه صغيرة

االطريقة

فى صينيه متوسطه نضع البصل المبشور و الفراخ و الفلفل و الجزر والبطاطس
ونعصر عليهم الليمونة ونقلبها جيدا

نضعها على النار حتى تنضج
مع ملاحظه عدم وضع أى سمن أو زيت
لأن الفراخ بها دهون كفاية

وفى الأول البصل طبعا مع باقى المكونات هينزل صوص
نتركه لأنه هيساعد فى النضج
واذا تشربت كل الصوص ولسه ما استوت ممكن نزود شويه ماء صغيرين .

بعد ما تستوى نضعها فى الفرن حتى تحمر