المقادير



ستيك بقر علي حسب افراد الاسره -علبه فطر مصفيه من المويه -ملعقتين زيت زيتون -ملعقتين زبده - 2ملعقه ونصف


كبيره دقيق - نصف ملعقه صغيره معجون طماطم -فلفل اسود -ربع ملعقه صغيره اوريجانوا -ملعقه قشطه او


كريمه طبخ (اختياري )2 كاسه كبيرة مويه حاره او 570ملي لتر-بصله صغيره مفرومه ناعم -نصف ملعقه صغيره سكر-2مكعب ماجي ملح قليل او مكعب ماجي عادي


الطريقه


نضع الزيت والزبده في طاسه علي النار حتي يسخنوا


نضع الستيك في الطاسه ونحمره كويس








بعد ما تحمر الستيك نرفعه علي جنب ونغطيه بورق قصدير




في نفس الطاسه نضع البصله والسكر ونقلبها حتي تتحمر وتكتسب اللون البني حوالي 5دقايق





بعد ما اتحمرت البصله نضيف الفطر والدقيق ونقلب حتي يتغير لونهم






بعد ما اتحمر الفطر والدقيق نضيف المويه الحاره والصلصه والفلفل الاسود والاورجانوا والماجي مع التقليب المستمر ونترك الخليط حوالي 10دقايق
علي نار هادئه





ثم نضيف القشطه او كريمه الخفق ونقلب





نحط الستيك في الصلصه ونتركه علي النار حوالي 15 دقيقه حتي ينضج





ويقدم مع رز او مكرونه وخضار سوتيه او بطاطس بيوريه حسب الرغبه





اممممممممممممم طعم يا بنات رهييييييييييييييييب





البطاطس اللي مع الطبق مسلوقه ومهروسه وشوحتها في زيده وحطيت عليها شويه حليب وملعقه قشطه وملح وفلفل




حياكم حبيباتي





ان شاء الله عجبكم الطبق