المقادير
1/2 كيلو بطاطس
1/2 كيلو لحم مفروم
6 بصلات كبيرة
ملعقة طماطم صلصة
3 بيضات
فلفل أسود + كمون + عود اللحم + ملح


الطريقة
تسلق البطاطس جيداً ثم تقشر، وتخلط مع بعضها. .1
تقسم كمية البطاطس إلى نصفين وتأخذ صينية وتوضع نصف الكمية فيها وتفرد جيداً حتى تغطي كل المساحة وتكون متساوية. .2
يحضر اللحم المفروم المخلوط بالبصل بعد طهيه جيداً على النار ويضاف إليه الصلصة والملح والبهارات. .3
يوضع اللحم المفروم فوق البطاطس الموضوعة فى الصينية، ثم يأخذ النصف الآخر من البطاطس ويفرد فوق اللحم المفروم. .4
يكسر 3 بيضات وتخلط مع ملح وفلفل أسود وتسكب فوق الصنينة حتى تغطى السطح بالكامل. .5
تدخل إلى الفرن حتى يتحمر السطح وتنضج وتأكل بالهناء والشفاء. .6

.................................................. ..

المقادير :-
=====
كيلو بطاطس مسلوقه ومقشره ومهروسه
ربع كيلو لحمه مفرومه ومطبوخه
بقدونس مفروم ناعم
بيضه
3 ملاعق طعام بقسماط ( شابوره )
ربع كاسة زبده
ملح حسب الرغبه

الطريقه:- :-
=====
ضعي البطاطس في زبديه والبيضه والملح وتجن باليد.
تقسم البطاطس الى قسمين .
ادهني الصينيه بسمنه ورشي كمية البقسماط فيها.
افردي عجينة البطاطس في الصينية
اطبخي اللحمه المفرومه مع البصل والبقدونس بالطريقه العاديه وضعيها على طبقة البطاطس بالتساوي
افردي الطبقه الثانيه من عجينة البطاطس وتساوى باليد
يرش باقي البقسماط وتخبز في الفرن الى ان تستوي وتنضج

وبالهنا والشفا