انا جيبالكم النهارده سطله انما ايه واااااو لذيذة خالص

وعلى فكره السلطه دى من مطبخ مامتى متعلمها منها

المقادير : (تكفى ل 6 اشخاص )

- كيلو ونصف من الدجاج المدخن , يخلى الدجاج من العظم ويقطع اللحم الى قطع صغيرة.

- اربع حبات بصل , مفرومه جيدا. ( ملحوظة : محدش يطلسأ البصله ويقول عنيه وجعتنى اه عشان نكون متفقين)

- حبة فلفل احمر مقطعه الى شرائح رقيقة.

- حبة فلفل احمر طازجة , منزوعة البذور ومقطعة الى شرائح رقيقة.

- ملعقة كبيرة من الكزبرة الطازجة والمفرومه.

- ملعقة كبيرة من النعناع الطازج والمفروم جيدا.

- كمية من الفلفل الأسمر المطحون حديثا.



مقادير مرق التوابل والزنجبيل والبرتقال:

* ثلاث ملاعق كبيرة من زيت الزيتون.

* ملعقتان كبيرتان من الخل.

* ملعقتان كبيرتان من عصير البرتقال.

* ملعقة صغيرة من الخردل ( المسصردة).

* ملعقة صغيرة من السكر البنى.

* ملعقة صغيرة من الزنجبيل الطازج والمبشور جيدا.


كدا خلاص المقادير خلصت الحمدالله ياله بقى ندخل على طريقة التحضير .....................


طريقة التحضير :

1_ يوضع لحم الدجاج مع البصل والفلفل الحار والكزبرة والنعناع فى طبق تقديم , ثم تضاف كمية الفلفل الأسمر بحسب الرغبة.

2_ ولعمل مرق التوابل والزنجبيل والبرتقال ... نضع الزيت والخل وعصير البرتقال والخردل ( الى هو المسطردة فوقوا معايا ) والسكر والزنجبيل فى ابريق يهز جيدا حتى نحصل على مزيج متجانس تماما , ثم نصب منه فوق طبق الدجاج المدخن , يغطى الطبق ويدخل الى الثلاجه

وكلوا بالهنا والشفا ووالنبى محدش يتريق على طريقة الكلام ههههههههههه اصلى انا اعدت اتفرجت على التليفزيون شويه وشوفت برنامج كدا بخصوص الموضوع دا وحاولت على اد ما اقدر اقدم ليكم الطريقه زى الشيف ما اقدم فبلاش تريقه على طريقة الكلام ويارب تعجبكوا ,,,,,, تصدقوا انا جوعت ههههههههههههههههههههههه انا راحه المطبخ النهارده عندنا محشى كرنب سخن وفراخ الله حد ياكل معايا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟