ساعات كتير عندما تيجي تسلقي المكرونة تلاقيها لزقت مع بعضها أو في الحلة اللي بتسلقيها فيها وطبعا لو حد سألك ليه المكرونة لزقت منك كده هتقولي أصل الظاهر إن نوع المكرونة مش حلو...
وعلشان ما تتعرضيش لمشكلة زي دي تاني يبقى لازم تحطي نص كوب زيت ومعلقة ملح في المة اللي هتسلقي فيها المكرونة وما تحطيش المكرونة إلا لما المية تغلي كويس...
كمان بعد ما تسلقي المكرونة اغسليها وسيبيها في المصفاه علشان تصفي ميتها وياريت بعد كده تضيفي لها معلقة زيت وتقلبي بيها المكرونة كويس وده علشان المكرونة ما تلزقش مع بعضها.