المقادير:
كيلو سمك فيليه "هامور أو أي نوع إنت بتحبيه"
عصير ليمون
شرائح ليمون أو برتقال
زيت زيتون
كسبرة خضراء مفروم ناعم
بقدونس أخضر مفروم ناعم
كمون مطحون
كسبرة مطحونة
شطة حارة ناعمة
شطة حارة خشنة
ملح و فلفل
بطاطس
فلفل أخضر و أحمر مُقطع حلقات
فلفل أحمر حامي (اختياري)
صلصة طماطم
حلقات ليمون
شرائح زيتون بدون بذر

الطريقة:
1- اغسلي السمك كويس.

2- اخلطي عصير الليمون وزيت الزيتون والتوابل والكسبرة الخضراء والبقدونس مع بعض وتبلي بيهم السمك كويس.

3- اسلقي البطاطس وقطعيها إلى شرائح سميكة.

4- حطي حلقات البطاطس في الصينية، وبعد كده حطي السمك بالتتبيلة بتاعته، ومن فوقه حطي الفلفل الأحمر والأخضر والفلفل الحامي وصلصة الطماطم وحلقات الليمون وقطع من الزيتون والكسبرة الخضراء.

5- غطي الصينية وسيبها على البوتاجاز لمدة نص ساعة علشان تستوي، وبعد كده دخليها الفرن لمدة نص ساعة أو لغاية ما وشها يحمرّ.

6- بعد مرور النص ساعة خرّجي السمك من الفرن؛ ممكن مع الطبق ده إنك تعملي طبق رز أبيض.